Vattenpalatset

Idrottsdag! Tidigt på morgonen samlades de förväntansfulla och glada eleverna i 4-6:an för att med ryggsäckar fyllda av badkläder och matsäckar för att starta den 10 km långa resan mot dagens mål – Vattenpalatset i Lerum.

Det långa ledet med cyklar ringlade sig i behaglig fart mot Lerum och uppsamlingsstoppen var flera under resans gång. Den första backen upp mot Stora Lundby kyrka höll på att knäcka några stycken men sedan rullade det på utan större problem.

Efter en dryg timme och några mindre vurpor, kedjehopp och punktering kom vi äntligen fram och cyklarna parkerades och låstes i god ordning i cykelställen innan utdelningen av nycklar startade utanför Vattenpalatsets dörrar.

Det är inte alltid så lätt med skriftliga instruktioner… 😉

Dagens viktigaste uppdrag var förstås simprovet. Alla elever fick visa vad de kunde. 4:orna simmade 100 meter, 5:orna 200 meter och 6.orna 200 meter (varav 50 meter ryggsim). Eleverna simmade och simmade, Anders kollade och noterade och Cicci och Linnea hejade och peppade..

Naturligtvis blev det också mycket tid för matsäcksätande, plask och lek. Glada skratt fyllde hela lokalen och alla blev ordentligt blöta (även vi lärare fick både en och två droppar på oss under mystiska omständigheter…) Någon elev valde att fortsätta simma och pustade till slut ut på bassängkanten efter simmade 1000 meter. Inte illa!

Men allt roligt har ju ett slut och efter ordentlig dusch samlades vi vid vår cyklar igen för att starta färden hemåt – i ösregn… Dagens eloge till alla de elever som kämpade sig hela vägen hem, det var jobbigt och vi blev blöta (igen) men vi klarade det! 🙂

TACK för en väl utförd idrottsdag!

En reaktion på ”Vattenpalatset