Åk 7

Nu är Lekstorp tillbaka efter ett härligt höstlov! Vi har börjat jobba igen och nu tänkte vi ge er en lite närmare titt på vad sjuorna arbetar med.

Svenska: Just nu håller vi på med ett bokprojekt där vi läser och analyserar boken Tordyveln flyger i skymningen. Detta gör vi genom boksamtal och högläsning. Innan höstlovet fick vi en läsläxa på ett kapitel ur boken samt några frågor och uppgifter. På måndag (v. 46) äger det första boksamtalet rum då vi ska diskutera kapitlet.

SO: Här jobbar vi med ett mycket fritt projekt, där vi får skapa en helt egen religion för att förstå vad en religion bygger på. I detta projekt jobbar vi i grupper på två till tre personer. Redovisning har vi nästa vecka, det lär bli väldigt intressant, då det som sagt är ett mycket fritt projekt och många har använt sig flitigt av sin fantasi.

Matte: I detta ämne räknar vi i våra matteböcker och jobbar mycket med prioriteringsregler. Målet denna vecka är att göra diagnosen. Diagnosen är det avslutande momentet på den så kallade grundkursen för varje kapitel. Där sammanfattas grundkursen och beroende på hur diagnosen går fortsätter man med blå eller röd kurs.

NO: Här arbetar vi med miljöproblem i grupper på två till tre personer. Varje grupp får välja om de vill jobba med monsterstäder, överbefolkning, övergödning eller överfiske.

Engelska: Under en lång tid har vi arbetat med reklam. Vi har fått veta vad man ska tänka på när man gör en reklam, tittat på olika sorters reklam, lärt oss olika knep och strategier och slutligen fått göra vår egen reklam i våra så kallade basgrupper. Nu avslutar vi området med en individuell rapport.

Teknik: I detta ämne har vi under en tid fått göra äggräddare som ska släppas från idrottshallens tak. På dagens lektion jobbade vi med fysik och fortsatte med våra äggräddare samt började bygga bilar.

/Ebba Raask och My Johansson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *