Fritidssamling tisdag 3/6-15 À-spåret

På fritidssamlingen i À-spåret idag visades en låda med trasiga Barbiedockor upp för barnen och Elisabeth frågade om det var några som var intresserade av att leka med dockorna. Inget svar. Vi kom fram till att det kanske var dumt av oss vuxna att beställa dockorna utan att fråga om intresset fans.

– Därför måste vi vuxna starta en dialog med barnen om hur de vill ha det på fritids oftare.

– Vi tog upp att alla önskningar kanske inte går igenom men att vi försöker ta hänsyn till så många som möjligt.

– Förslag om en önskelapp där förslag om vad för slags spel och leksaker som barnen vill ha mera / mindre av. Är uppsatt på tavlan på munspelet. Vi pratade om att det är viktigt att skriva allvarligt menade förslag.

– Förslag om att skänka leksaker till fritids, leksaker som man ledsnat på hemma.

– Förslag om att genom dialog ta bort och ta fram leksaker så att man inte ledsnar så fort. Hur gör vi det?