Niornas skidresa

7/9 elever. Från vänster: Sofie, Emilia, My, Lotta, Sebastian, Lucas & Martin.
7 av 9 elever. Från vänster:
Sofie, Emilia, My, Lotta, Sebastian, Lucas & Martin.

Nu när vårsolen skiner för fullt här i Sverige tyckte vi att det var dags att skriva om niornas skidresa som ägde rum den 3 mars. Det känns ju som en evighet sedan vid det här laget, men för alla vinterälskare kommer här en återblick till snö och kyla.

Den 3 mars åkte som sagt klass nio på en skidresa. Destinationen var Hovfjället som ligger strax utanför Torsby i Värmland. Resan var helt frivillig men nio av tolv elever valde att denna dag gå upp klockan fyra för att några timmar senare ge sig ut i Hovfjällets många backar. De flesta av eleverna var nybörjare och en del hade aldrig ens stått på ett par skidor tidigare. Trots detta kom alla hem helskinnade och utan brutna ben.

Gemenskapen under resan var stor bland niorna och alla verkade ha det väldigt roligt, trots tidig uppgång och snö innanför jackorna.

Med på resan var även idrottsläraren Ranjan och engelskläraren Cecilia. Ranjan höll i en skidskola för de som behövde det och åkte sedan runt i alla backar tillsammans med eleverna. Cecilia däremot höll sig borta från de svårare backarna, men överlevde både blått och grönt!

Allt som allt tror jag att jag talar för alla deltagande att det var en mycket bra resa med många skratt. Nästa års nior har verkligen något att se fram emot!

Text: My Johansson