Lekstorps elever får stipendium på Vårgalan

Den 17 april hölls Kulturskolans Vårgala på Dergårds teatern i Lerum.

Galan innehöll många låtar och musikstycken som spelades av orkestern från 007 pjäsen och konfrensier och gäststjärna Janne Schaffer.

Janne-Schaffer-Music-Story

Schaffer drog många skämt och vittsar medans han gick igenom sin inspirerande historia om hur han började med musik och hur han jobbat med artister som Ted Gärdestad och Lasse Åberg.

Galan var uppdelad i två delar som båda innehöll musik, i början av andra delen så var det stipendium utdelning till 6 unga talanger.

Två av Lekstorps elever tog faktiskt emot stipendium för sitt deltagande och vilja att forsätta med Kulturskolans aktiviteter:

Vilhelm Westin och Edvin Strandberg.

FullSizeRender

maxresdefault

Jag har själv intervjuat stipendium tagarna innan dom fick priset, först intervjuade jag Edvin:

Hur känns det att veta att du ska ta stipendium?

Roligt, det är ju inte alla som får en sådan här chans.

Vilket ämne tar du stipendium i?

Gitarr och piano, alltså musik.

Vad tror du kommer hända på Vårgalan?

Jag tror dom kommer att spela jazz musik för det gjorde dom förra året.

Så du var på Vårgalan förra året?

Ja men jag tog inte stipendium då, såklart.

Vad ska du göra med pengarna?

Jag ska bygga en egen studio så jag kan producera min egna musik.

Kommer du producera musik själv eller med ett band?

Just nu har jag inget band så jag kommer ta rollen som alla bandmedlemmar, jag kan nog någon gång fråga några att bli medlemmar men just nu är det bara jag. Jag kommer kanske också hjälpa andra att producera sina egna låtar.

Efter Edvin var det dags för Vilhelm:

Hur känns det att veta att du ska ta stipendium?

Jag vet faktiskt inte, det är en blandning av spänning och lite nervositet eftersom det här är mitt första personliga pris inom drama.

Vilket ämne tar du stipendium i?

Drama, jag älskar drama. Det är en rolig känsla jag får när jag står på scenen och spelar en roll.

Vad har du för tankar inför Vårgalan?

För att vara seriös så har jag ingen aning, jag ser bara mig och Edvin i smokings.

Vad ska du göra med pengarna?

Jag ska gå på Filmkollo i sommar och så hoppas jag att det finns pengar kvar till någon sorts Teaterskola.

Vi frågade också Åsa Magnesköld, grabbarnas musik lärare:

Vad tycker du om att två elever på denna skola tagit stipendium?

Jag känner en stark stolthet och glädje för dom pojkarna.

Vi hoppas att fler elever från våran skola avancerar på liknande sätt inom kultur och andra ämnen. -Anna Sandgren, Lekstorps blogg