Resan till Universeum

VÅR RESA TILL UNIVERSEUM

Vad var det vi gjorde där?

Vi hade en uppgift som handlade om klimat. Vi skulle hitta var någonstans i regnskogen, och berätta hur, vattnets kretslopp fungerar där. Detta var våran prio 1, men det var inte det enda vi gjorde. Vi fick också lära oss att se regnskogen från en forskares perspektiv och från en arbetare som jobbar med att odla palmolja och skogsskövling. Vi elever fick sedan en fri stund att utforska universeum själva.

Vad tyckte eleverna om resan till Universeum?

William Lindström säger:

– Universeum var roligt för att det var spännande och intressant, det där med att se regnskogen från olika perspektiv som forskare och en person som jobbar med skogsskövling och att odla palmolja.

Andra åsikter var:

Det var kul men jag tyckte att vi var där lite för länge.

Jag tyckte att det var roligt, men att vi skulle ha fått mer tid att gå runt själva.

Att utforska mer själva var något som många önskade, men att det var väldigt roligt ändå.