Matte hjärta Idrott

Måndagen den 14:e november hade 7-9 förberett en dag i Hjälsnäshallen där 4-5 skulle lösa en matteuppgift genom att göra en fysisk aktivitet. Några av matte-idrotts uppgifterna var att lösa en problemlösnings stafett och att spela en mattebaserad Boule.

Hur gick det till?

Eleverna från 4-5 hade blivit indelade i grupper från 1 till 7 och skulle sedan söka upp sin gruppledare som skulle leda dem till rätt station. Varje station tog ca 10 minuter att utföra och eleverna som var där fick då under den timmen utföra 6 av de 11 stationer som fanns.

Varför gjorde vi detta?

Jo, för tidigare hade 7-9 haft en “Basecamp” vecka med bara matte och hade då fått i uppgift att komma på en problemlösning som endast skulle kunna lösas genom en fysisk aktivitet.