Projekt rymden

Veckan innan Jullovet smygstartade vi i 7-9:an ett projekt om rymden. I början av projektet innan jullovet hade vi väldigt många genomgångar så vi kunde vara fulla med information inför starten av skrivningen.

Huvuduppgiften i projektet var att skriva en faktatext eller att göra en faktafilm. Det är ett av bedömningsunderlagen och det andra är ett skriftligt prov på de olika begreppen man ska ha använt sig av.

Vi har fått reda på begreppen under olika genomgångar och att arbeta med en begreppslista som vi har fått. Vi fick jobba med den, när vi hade tid, för att förbereda oss inför det skriftliga provet som vi hade i slutet i projektet.

Uppsatsen vi skulle skriva bedömdes också i ämnet svenska i kunskapskraven skriva texter, söka välja ut och sammanställa.

Texten/filmen som vi skulle göra var baserad på ett ämne som vi vi hade valt tidigare i projektet. Sedan fick vi välja frågeställningar som vi skulle svara på i texten/filmen och frågeställningarna är också baserade på ämnet som vi valde.

© Edvin Strandberg och Viktor Söderborg 2017-01-27

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *